Na kratko o … reikiju ali univerzalni energiji

KAJ JE REIKI

Reiki je sistem naravnega zdravljenja oziroma pot do učinkovite uporabe Univerzalne energije in istočasno ta energija sama.

Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naša telesa se neprestano pretaka ta energija ne glede na to, ali o tem sploh razmišljamo ali ne. Ko torej izvajamo reiki ni to nič novega ali posebnega. Je le zavestno sodelovanje pri procesu, ki se v nas že tako ali tako odvija.

Zelo občutljivi in sprejemljivi ljudje zaznavajo reiki kot ljubezen. In ljubezen je združujoča sila celotnega stvarstva. Resnični cilj človeštva je spoznati to stanje in ga zaživeti. To stanje obsega vse vedenje, modrost in moč te kreacije. Reiki pa je ena izmed poti za vrnitev v stanje enosti, izpolnjenosti, popolne in trajne sreče.

Za izvajanje reikija ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Enako deluje pri ljudeh različne veroizpovedi in načinu življenja. Reikija prav zares ne moremo uokviriti ali mu pripisati pripadnost tej ali oni filozofski ali religiozni smeri. Reiki enostavno je. Celotno vesolje je napolnjeno z njim. Ne moremo ga izčrpati. Vedno nam je na razpolago. Ne potrebujemo nobenih obredov, meditacij, molitev, ritualov. Vse kar je potrebno, je jasna namera in reiki začne teči.

KAKO DELUJE REIKI

V reiki je potrebno biti uveden, iniciran. Ko se to zgodi, je posameznik enkrat za vselej povezan z izvorom te energije. Poslej jo lahko uporablja kolikor mu srce poželi. Naše samoustvarjene omejitve so edine meje za uporabo te energije.

Pravilno izvajanje reikija praktikanta/ko nikoli ne izčrpa. Po uglasitvi v reiki je posameznik povezan z izvorom in iz izvora reiki teče skozi kronsko do srčne čakre in skozi roke in dlani v telo osebe, ki se zdravi. Istočasno se praktikant tudi sam napaja s to energijo. Zato se lahko ta metoda uporablja tudi za zdravljenje in pomoč drugim. Dajanje in prejemanje reikija je res prijetno in lepo doživetje.

Reiki prinaša ravnovesje. Deluje na fizično, čustveno in mentalno raven naše celovitosti. Bolj kot je energija oziroma materija preprosta in na nizki razvojni stopnji, bolj je groba, nespremenljiva, trda, počasna in neprilagodljiva. Bolj, ko je razvita, bolj je fina, mehka, prodorna, hitra, učinkovita in močna.

Energija višjih frekvenc zlahka vpliva na energijo ali materijo z nižjo frekvenco in jo s tem spreminja in preoblikuje. In reiki ima zelo visoko frekvenco in zato seveda deluje na čisto vsa telesa; na fizično telo, eterično, astralno, mentalno in intuitivno telo. Kot že rečeno reiki zvišuje frekvenco nihanja in s tem povzroča spremembe.

Ko med zdravljenjem v vas teče reiki, povzroča zviševanje frekvence nihanja v vseh telesih, kar lahko čutimo kot toploto, »mravljince«, hlad itd… Bolni del, negativno čustvo ali vzorec ima precej nižje vibracije kot dotekajoči reiki. To ustvarja napetost, vrši se pritisk na te nizke energije. Ker so toge, goste in počasne, čedalje večjega pritiska višjih vibracij ne vzdržijo ter pričnejo pokati in se razkrajati oziroma sproščati iz naših teles.

Vse kar ima negativni naboj (bolezen, žalost, ljubosumje, obup, jeza, maščevalnost, zloba, sovraštvo, dvom, strah, odpor, nevoščljivost, privoščljivost, neiskrenost, pomanjkanje samozavesti, nezadovoljstvo, negotovost, nasilje, negativni miselni vzorci, kakršnekoli zasvojenosti, slabo počutje itd…) ima nizke vibracije in jih lahko torej s pozitivno energijo visokih vibracij in izražanjem dobesedno izrinemo iz našega bivanja. To je proces zdravljenja z reikijem.

UČINKI REIKIJA

Pomembno je vedeti, da tisti, ki izvaja reiki, ni izvor te energije ampak le njen prevodnik.

To dejstvo daje temu sistemu zdravljenja še posebno uporabnost. Reiki omogoča samozdravljenje in zdravljenje drugih prav vsakemu. Še več, medtem ko dajemo reiki drugim, istočasno zdravimo tudi sebe. Njegovo delovanje je vedno samo pozitivno. Nikoli nikomur in ničemur ne škoduje. Več reikija kot uporabljamo, močnejši pretok energije teče skozi naša telesa.

Možni učinki reikija:

  • »odpravlja« vzroke in posledice,
  • razstruplja telo, sprošča in umirja,
  • sprošča in ruši blokade,
  • povečuje učinek zdravil,
  • odpravlja zasvojenosti,
  • razvija samozavest,
  • pospešuje osebnostno in duhovno rast,
  • krepi vero vase,
  • izboljšuje medčloveške odnose,
  • povečuje intuicijo, z njegovo pomočjo postajamo jasnovidni.