Kje si, gospod Popolni?

gospod popolni

Že precej časa poslušam nerealne zgodbice svojih ženskih prijateljic. Gredo nekako tako: »Moja intuicija mi pravi, da bom spoznala moškega, ki bo bogat in bo poskrbel zame. Skupaj bova imela otroke. In potem bom srečna.«. Jaz pa seveda začnem zavijati z očmi in najprej pomislim na: »Kaj je narobe v tem trenutku, da nisi srečna in dajva se lepo pogovoriti kaj pravzaprav je ljubezen«. V tem trenutku raje ostanimo pri »Spoznala bom moškega in potem bom srečna«.

Poznam veliko žensk, ki so v svojih tridesetih ali štiridesetih letih in, ki so odrasle z Disney-jevimi ali podobnimi zgodbicami o partnerstvu in ljubezni. Še vedno čakajo na svojega princa, ki bo na belem konju (ali audi-ju ali bmw-ju) prijahal v njihovo življenje in jih s poljubom odrešil muk dolgočasja in bede.

Draga dama, tokrat bom precej ostra… Zbudi se iz teh iluzij! Nisi Trnjulčica, ki v spancu čaka na princa, da te poljubi. Življenje, ki ga trenutno živiš je ravno to… Življenje, ki ga trenutno živiš. To je tvoja edina realnost. Resnično je škoda čakati na princa (ali kogarkoli drugega), da boš mirna in srečna.

  1. Zakaj si sprejela, da te mora nekdo rešiti? Nisi več majhna deklica v stiski. Ženska si. Si nosilka življenja na Zemlji (in ne govorim le o otrocih). Ali ni to že samo po sebi magično. Že po naravi si modra in močna in čas je, da se tega zavedaš in to tudi živiš. Opolnomoči sebe in druge, da bodo avtentični, sočutni in neobsojajoči. Namesto, da čakaš, začni z moškimi sodelovati in predvsem ne pričakuj, da te bo nekdo rešil.
  2. Predpostavimo, da je bil dan, ko si spoznala svojega partnerja ravno tak kot dan opisan v najbolj romantičnemu romanu. A kaj, ko se večina zgodb konča z »velikim« srečanjem. Ne nadaljuje se v stilu, da sta mogoče po enem letu ugotovila, da nista za skupaj in sta se razšla. Ali pa, da je ženska šele po tem, ko je dobila otroke ugotovila, da v resnici ni materinski tip in sedaj se trudi vzgajati svoje otroke, njen moški pa je deloholik, ki nenehno potuje zaradi službe. Šla sem v ekstrem, vendar sem to naredila namenoma.
  3. Ne išči v moškem kopije svojega očeta. Odraslim ženskam ni namenjeno, da bi hodile ali se poročile s svojim očetom. Poglej okoli sebe. Kateri drugi moški so še vplivali na tvoje življenje? Išči inspiracijo širše. Predvsem pa odkrij kdo si ti? Kaj te osrečuje? Posveti več časa temu. Poskusi biti srečna samo zato, ker si živa. To je dovolj. Mogoče bo raziskovanje sedanjega trenutka in sebe terjalo nekaj časa, vendar to je dobro porabljen čas.
  4. Zaljubi se v sebe! Predlagam enostavno vajo. Poglej se v ogledalo. Vendar res se poglej. Se vidiš? Sedaj se pa vprašaj: »Ogledalce, ogledalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej? Jaz, kdo pa drugi.« Te je to nasmejalo in polepšalo dan? 😊

In ko srečaš svojega moškega, bodi potrpežljiva z njim. On je tam, da so-kreira vajino življenje, ne pa, da ti ga postavi in ti le vskočiš vanj. Ne pritiskaj nanj, neguj ga, podpiraj ga in daj mu svobodo, da se bo z veseljem vračal v tvoj objem.

Igraj enakovredno vlogo. In ljubi brez agende.

Zaupam vate, Tjaša

Če potrebujete varno okolje in podporo pri soočanju in preseganju lastnih iluzij vam nudimo napredno TCT terapijo. Za tiste, ki jim finance predstavljajo oviro pri  odločitvi za tovrstno pomoč, vam Tjaša Gulje nudi v popoldanskem času brezplačno terapijo preko spleta.

Tjaša, 13. 11. 2020